Onduleren

De echte Sinterklaas

De echte Sinterklaas heeft voor mijn beleving een mooie en goed gekrulde baard. Toen ik in 2001 begon met een sinterklaasvoorstelling en ik het baardstel nog huurde was het voor mij niet de “echte”. Het zat niet, het zakte uit en pluisde alle kanten op. De tv Sinterklaas, die had zon mooie gekrulde baard en de pruik mooi strak naar achteren. Mooie slagen van links naar rechts en dat wilde ik ook. Daar is mijn passie voor Sinterklaas baarden en onduleren vanuit ontstaan. Een baard moet mooi zijn, mooie slagen die lang in model blijven. Het moet niet het gevoel geven van frustratie of ergernis. Zomaar even de kam er doorheen halen doe je ook niet.

Jouw baardstel laten onduleren?

Laat jij het baardstel weer bij ons onduleren? Maak het ons gemakkelijk door een formulier in te vullen en mee te sturen. Vul het onduleerformulier in en leg deze in de doos met je baardstel voordat je hem naar ons ter onderhoud verstuurt. 

Stuur hem in naar: Sinterklaaskrullen; Zevenhuizerlaan 100, 1851 MZ Heiloo

Sinterklaaskrullen

In 2006 ben ik mijn bedrijf Sinterklaaskrullen gestart. Na jaren van oefenen en proberen lukte het steeds beter om mooi onduleerwerk af te leveren. Ik hecht veel waarde aan een mooi en stevig geonduleerd baardstel waarmee niet alleen de intocht gedaan kan worden of enkele huisbezoeken. Ook tijdens het sinterklaasseizoen staan wij klaar om een uitgezakt baardstel opnieuw in de krul te zetten.

Bekende Sinterklazen

Ook voor Bram vd Vlugt en Wilbert Gieske (Club van Sinterklaas) heb ik het onduleren eerder verzorgd. Erik van Muiswinkel, Hans Kesting en Jochem van Gelder (als zij werken voor Boekdesint.nl) en Carlo Boszhard zijn door Sinterklaaskrullen voorzien van een baard en krullen. Maar ook bij vele bioscoopfilms of tv aangelegenheden verzorg ik de krullen in de baard of staf.
Sinterklaaskrullen staat bekend om een stevige en diepe slag die lang in model blijft. Soms wel
meerdere jaren.

Prijslijst onduleren

wassen, conditioneren, inrollen en onduleren

t/m 31 mei

€ 117,50

1 juni t/m 1 augustus

€ 139,50

Spoed

€ 165

Onze prijzen zijn inclusief 9% btw , maar exclusief verzendkosten.

Sinterklaas in spiegel onduleren

Werkwijze onduleren

Het baardstel wordt gewassen, geconditioneerd, ingerold en geonduleerd op ambachtelijke wijze met onze onduleertangen. Diepe en stevige slagen die lang in model blijven. Wij zorgen dat het geheel klaar voor gebruik weer bij je terug komt.
Haal je wel zelf de lijmresten uit het haarwerk? Wij willen het ook wel doen, maar dan brengen wij extra kosten in rekening. Met een klein beetje aceton en een zacht borsteltje is de lijm zo verdwenen. Heb je tips nodig, neem dan contact met ons op.


Sinterklaaskrullen staat bekend om een stevige en diepe slag die lang in model blijft. Soms wel meerdere jaren. Natuurlijk is dat wel weer afhankelijk van het type yakhaar en de weersomstandigheden.


Wij onduleren alle baarden, zolang ze maar van yak of buffelhaar gemaakt zijn. Kunsthaar (synthetisch) en een hete onduleertang gaan niet samen.

Reparaties

Bij Sinterklaaskrullen kun je ook terecht voor alle reparaties of aanvullingen, zoals een nieuw elastiek of meer haar in de baard zodat deze wat voller en langer wordt. Een vollere baard heeft ook minder kans op het uit elkaar vallen of splijten. Ook zetten we op verzoek graag extra haar in de pruik of leveren we een nieuwe snor of wenkbrauwen. Een nieuwe filmtule rand aan de baard of de pruik, wij zijn
gespecialiseerd in alle reparaties of vervanging. Geef dit aan op het onduleerformulier of stuur hiervoor een bericht. Let op: Volg onze tijdlijn om te zien wat er mogelijk is in welke periode van het jaar.

Opsturen of langs brengen voor onduleren

Stuur het baardstel naar ons op in de doos met het onduleerformulier. Verzeker het pakket goed en laat het eventueel aangetekend bij ons bezorgen. Natuurlijk kun je het haarwerk ook langs brengen. Neem dan even contact op om een afspraak in te plannen.

Bewaren en onderhoud

Wanneer je het haarwerk van mij terug ontvangt dan is het aan te raden om de baard en pruik apart van elkaar te bewaren. De pruik in de zak laten met de mooie kant naar boven gericht. De baard in een aparte doos met ook de mooie kant naar boven gericht. Het gewicht van de baard zou anders de pruik plat kunnen drukken. Tijdens het gebruik raden we aan om haarlak van got2b glued van Schwarzkopf te gebruiken. Zonder haarlak zal het snel kunnen uitzakken.

Workshops

Op verschillende momenten in het jaar geef ik vakgerichte workshops. Hoe houd je het baardstel in model? Hoe te plakken en hoe krijg je de lijm uit de baard en van je gezicht? Welke grime kan ik gebruiken? Dat en meer leer je in deze workshops. Interesse?