Over Sinterklaaskrullen

Al sinds 2006 het adres voor de echte Sinterklaas

Sinterklaasbaard passen bij Sinterklaaskrullen - Mark Aaij

Een passie voor de krullen van Sint

Met oog voor detail sttarte Mark Aaij zijn bedrijf Sinterklaaskrullen. Hij vertelt er meer over: ”Ik ben Mark Aaij en in 2006 ben ik officieel mijn bedrijf Sinterklaaskrullen gestart.

Natuurlijk ben ik groot fan van de enige “echte”(Bram) en kijk/keek altijd uit naar de jaarlijkse intocht op tv. En als de cameraman de Sint dan gevonden had, dan zag je die prachtige baard en die aparte staf met dat snaveltje, dat wilde ik ook. Na jaren oefenen is het onduleren een onderdeel van mijn leven geworden, elke dag met dezelfde passie en inmiddels vakmanschap.

Vanaf 2002 heb ik 16 jaar een groot Sinterklaas evenement georganiseerd op mijn toenmalige werk. Met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik en dan aan boord van de Pakjesboot. Mijn Sinterklaas moest lijken op de enige echte van tv. En zo begon mijn passie. Steeds beter en steeds mooier. Ik vind het belangrijk dat alles precies klopt. Ik mocht van Bram zijn snavelbek staf overtrekken en namaken. Beter dan een eikelstaf zei hij! Hoe gaaf is het dat je je eigen helden van tv mag ontmoeten en nu voor ze mag werken. Al enige jaren verzorg ik ook voor Erik van Muiswinkel de krullen en kostuum.

Door mijn werk en het toen hebben van een eigen stoomsleepboot heb ik aan veel films en producties mogen meewerken. Voor o.a. SRSP films, de Club van Sinterklaas, Bennie Stout, het Zebrapaard, de grote Sinterklaasfilm en vele anderen heb ik de baarden verzorgd, stoomboten laten varen en stoomtreinen laten aankomen. De posters en foto’s hieronder geven een kleine impressie.”

 

Scroll naar boven