Over ons

Dit is Sinterklaaskrullen

Al sinds 2006

Sinterklaaskrullen startte al in 2006. Mark Aaij richtte het bedrijf voor de goedheiligman op. Je hoort hem hier: “Ik ben Mark Aaij en ben in 2006 mijn bedrijf Sinterklaaskrullen gestart. Met het organiseren van een Sinterklaasprogramma startte de passie voor Sinterklaas.” Sindsdien is zijn passie steeds groter geworden. Onduleren, nieuwe baarden of een mooie Bram of Adriestaf, vele Sinterklazen weten Mark al vele jaren te vinden.
Sinterklaaskrullen Mark Aaij Sintposium

Hoe het begon?

“Ik was natuurlijk groot fan van de enige “echte”(Bram) en kijk/keek altijd uit naar de jaarlijkse intocht op tv. En als de cameraman de Sint dan gevonden had, dan zag je die prachtige baard en die aparte staf en ja, dat wilde ik ook.” Op een sintforum, opgericht door Rick Evers, konden wij onze passie met andere delen en waren we allemaal opzoek naar kostuums, haarwerken en andere bijbehoorden spullen. Ik ben toen ook gaan
oefenen op het maken van haarwerken, met tips van Luck Heuckeroth (sinterklaashaar.nl) en na veel oefenen ging dat natuurlijk steeds beter.

De échte Bram staf

Jaren geleden was Mark Aaij aanwezig tijdens 1 van de opnamedagen van de Club van Sinterklaas, waar hij de enige echte Bram vd Vlugt ontmoette. Mark kreeg toestemming van Bram om zijn stafkrul over te trekken. Zo kon de exacte kopie na gemaakt worden. “Alles beter dan de lelijke eikelstaf”: waren de woorden van Bram zelf. Het lukte om deze staf na te maken en sinds dat moment is de enige echte kopie van de staf van Bram verkrijgbaar bij Sinterklaaskrullen.

Het Sintposium

Het Sintposium in Zeist georganiseerd door Sander Klugt van S&P exclusief bracht Mark’s Sinterklaaskrullen de grote bekendheid. Op deze dag werden diverse workshops gegeven over het krullen en onderhouden van haarwerken. Tijdens het Sintposium op de SS Rotterdam kwam ik in de gelegenheid om de stafkrul van Adrie van Oorschot over te trekken. Ook deze kon ik hierna exact namaken, maar er waren geen kostuums. Het sierband op het kostuum was al jaren uit de handel. Na een jaar geadverteerd te hebben op marktplaats op zoek naar dat band ben ik in het bezit gekomen van de laatste 7,10 m origineel band. Hiervan is 10 cm afgeknipt om na te laten maken. Zodoende is het “Adrieband” weer terug gekomen.
“Een aantal jaar geleden ben ik door een burnout het rustiger aan gaan doen. Toch waren het de baarden die zorgde voor het herstel. Rustig met de tv aan krullen gaf mij energie.”: zo vertelt Mark Aaij. Vanaf 2020 ben ik weer volop begonnen. Een samenwerking met BoekdeSint.nl, klanten als Erik van Muiswinkel, Carlo Boszhard en vele leuke andere projecten maakt dat ik Sinterklaaskrullen verder uit bouw van hobby naar volledig bedrijf.

Altijd op de hoogte !

Het laatste nieuws omtrent producten, workshops of onderhoud van je baardstel direct op je mail. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsberichten.

Altijd op de hoogte

Vul je gegevens in en je ontvangt binnenkort het eerste nieuws.